Диего Марадона ще подкрепя от трибуните бившия си тим Наполи на финала за Купата на Италия срещу Ювентус на 20 май на стадион Олимпико в Рим, обяви неговият италиански адвокат Анджело Пизани.

На Апенините има повдигнато обвинение срещу Дон Диего за укрити данъци в размер на 38 милиона евро с лихвите от периода 1984-1991 година, когато той играеше за неаполитанците.

Пизани обаче твърди, че всички обвинения срещу Марадона ще паднат, а клиентът му ще присъства на заседанието на съда в Неапол на 5 април, за да докаже на властите в Италия, че е невинен.

„Говорих с него вчера и той потвърди, че следващата седмица ще дойде в Неапол. Обещавам, че той ще бъде горещо посрещнат“, каза адвокатът на аржентинската легенда.

„На 5 април той ще бъде в съда, защото иска да покаже на неаполитанците и италианците, че не е мамил с данъците. Марадона беше жертва на някакъв вид заговор и иска истината да излезе наяве.“

„Със сигурност можем да кажем, че Диего Марадона ще бъде на трибуните за финала за Купата на Италия между Наполи и Ювентус на 20 май“, каза още Анджело Пизани.

В момента Марадона е треньор на тима на Ал Васл от Обединените арабски емирства.