Селекционерът на Аржентина Диего Марадона заяви, че една от мечтите му е да бъде треньор на Наполи и в същото време коментира сензационното отпадане на световния шампион Италия още в групите на Мондиал 2010.

„Истински срам е, че Италия отпадна толкова рано, тъй като тим като този не може да приключи участието си на световно първенство в първия кръг”, каза Марадона.

„Можеше да се види, че на адзурите им липсваше нещо, тъй като те не играха гладко и не можеха да пренасят топката в предни позиции.”

„Надявам се да бъда селекционер на Аржентина дълги години, но тогава бих искал да изпълна друга моя амбиция. Винаги съм мечтаел да бъда треньор на Наполи.”

„Бих иска да видя стадион Сан Паоло пълен до козирките отново. Гледам мачовете на Наполи по телевизията и мразя да виждам празни места по трибуните.”

„Живях в Италия 7 години, но да бъдеш в Неапол означава, че съм ги почувствал като 14! Винаги ще нося хората от този град в сърцето си.”

„Зная, че сега, когато Италия е извън играта, неаполитанците ще подкрепят Аржентина, затова ги обожавам. Дори и другите да критикуват, аз никога няма да кажа нещо лошо за Неапол”, категоричен е Диего Марадона.