Централният защитник Костас Манолас изглежда е много близо до това да поднови договора си с Рома. Това е развръзка, която клубът желаеше от доста време, но стана възможна едва след изтичането на летния трансферен прозорец и провалът на всички варианти пред гръцкия национал.

26-годишният играч беше на път да се присъедини към Зенит Санкт Петербург, като дори и медицинските му преговори бяха уговорени. В последния момент сделката пропадна заради спор около заплатата на футболиста.

Атлетико а-ха да успее с хайката за вълци в Рим

Предвид продажбата на Антонио Рюдигер в Челси, Рома щеше да се отслаби значително, ако се бе разделил и с Манолас. Договорът на гърка изтича в през юни 2019 година, а това би поставило клуба в неизгодна ситуация през следващото лято.

Феновете на „римските вълци” обаче може би не бива да се тревожат, тъй като „Тутомеркатоуеб ” твърди, че съвсем скоро ще има сделка между Манолас и Рома. Тя ще доведе до удължаване на контракта до юни 2021 година.

В споразумението почти сигурно ще залегне освобождаваща клауза на стойност 35 милиона евро, която ще бъде валидна само за клубове извън Италия. „Джалоросите” не искат да се повтаря сценария с Миралем Пянич от 2016 година, когато Ювентус активира неговата клауза срещу 32 милиона евро.