Къде другаде, ако не в Италия, футболът и модата могат да вървят ръка за ръка?! Доказаха го за пореден път група манекенки, които се организираха в благотворителен дамски футболен тим. Организацията им ще набира средства като фондация Associazione Internazionale Modelle Calcio per la solidarietà.

Всъщност, асоциацията съществува от няколко години, но не извършваше дейност през 2008 година. Моделките обаче отново се събират, за да подновят благотворителните си събития, и през 2009 година. Госпожиците имат вече няколко мача зад гърба си, включително и срещу мъжки отбори.

Съставът на дамския тим е предимно от бразилки, рускини, и 3-4 италианки. Разбира се, хубавиците могат да разчитат на подкрепа от своя спортно-технически щаб, където личат имената на Микеланджело Рампула, бивш вратар на Ювентус, Джон Франкини, бивш защитник на Торино, и колегата му от Сампдория Лука Пелегрини.

Президент на организацията е Селесте Майоне, родом от Неапол, по прякор „Марадона”, заради произхода си и любовта си към аржентинския футбол. Звездата на тима пък е рускинята Виктория Петроф.