Наставникът на Интер Роберто Манчини потвърди думите на президента на клуба Масимо Морати, който бе заявил, че специалистът ще продължи да води „нерадзурите” и след края на настоящия сезон.

Манчини хвърли бомбата във вторник вечер след отпадането на неговия тим от Шампионската лига от Ливърпул, че ще напусне италианските шампиони в края на сезона, афектиран от поражението от „червените”. След две дни обаче позицията му е обърната на 180 градуса.

„Никой не може да разбере повече от президента на Морати, както и разбира се феновете и целия ни отбор, какво е да изпуснеш такава голяма цел, която означаваше изключително много за всички ни”, казва Манчини в официално изявление представено от клуба.

„Надявам се, че всички, които се занимават с футбол или са докоснати от играта, да разберат нуждата от това да намериш отдушник на фрустрацията и горчивината, които се натрупват в такива деликатни моменти”, продължава специалистът.

„Благодаря на президента Морати за силите, които ми вдъхна, затова, че напълно разбра моментната ситуация и откъде идват думите. Извинявам се за недоразуменията, които може да са възникнали в следствие на изказването ми от вторник вечер. Всички в отбора вече са наясно, че сме готови да се борим до края на всеки мач, до последната минута. Искаме да покорим Скудетото за трети пореден път, а Шампионската лига – догодина”, заявява още наставникът на Интер.

„Накрая, искам да благодаря на невероятните привърженици на Интер, които ни подкрепяха до последния съдийски сигнал и докато напускахме терена след това”, завършва Роберто Манчини.