Старши треньорът на Интер Роберто Манчини заяви, че неговият отбор притежава нужните качества, за да спечели тазгодишното издание на Шампионската лига.

Нерадзурите” са един от доминиращите тимове в Италия в момента и след като спечелиха Калчото миналата година, през новата кампания отново са начело в първенството.

„В Шампионската лига ситуацията е следната – два отбора достигат финала, а всички други са сбъркали поне веднъж в надпреварата. За съжаление всички могат да допускат грешки – миналата година това се случи на Барселона и на Реал Мадрид – тимове, които са стигали до финала в най-силния клубен турнир в Европа”, започна треньорът на италианските шампиони.

„Абсурдно е да се каже, че Интер не е свикнал да играе в тази надпревара, тъй като „нерадзурите” се състезават тук от 100 години. От друга страна, след показаното през миналия сезон видяхме, че имаме проблеми в два-три кръга. Тогава имахме и доста контузени, които бяха все защитници, а това ни създаде много проблеми”, продължи Манчини.

„Сега, загубихме първата си среща, така че втората се превръща в жизнено важна за нас. Трябва да сме изключително внимателни и предпазливи”, призна още наставникът.