Старши треньорът на Интер Роберто Манчини започна поредна атака срещу градския съперник Милан, като обяви, че неговият тим е по-добрият от двата, независимо от факта, че „росонерите” се класираха на финал в Шампионската лига.

Реакцията на иначе сдържания Манчини бе предизвикана от анкета на осем специалисти, публикувана в „Газета дело спорт”, в която те твърдят, че Милан е по-силния тим.

Само Джанкарло Антоньони, Збигнев Боняк и Фабрицио Раванели отдадоха предпочитанията си на шампионите.

„Лично аз вярвам, че ние бяхме по-добрите този сезон,” заяви Манчини на пресконференция. „Милан се справя добре в Европа, но когато се изправиха срещу нас, Интер спечели и в двата случая.”

„Онова, което се появи в пресата днес, е само материал за запълване на страниците и служи за създаване на допълнителен цвят във футбола. Милан имат много силни позиции в медиите и винаги за тях се пише, каквото те искат.”

„Независимо дали Интер ще спечели и Купата на Италия, сезонът ще си остане невероятен за нас във всеки аспект. Разочаровахме се, когато отпаднахме от Шампионската лига, но за нас най-важно беше Скудетото,” завърши специалистът.