Треньорът на Интер Роберто Манчини прекъсна медийното си мълчание, давайки интервю за клубната телевизия, след като бе отказал да говори след победата с 3:2 над Парма миналата неделя, която беше критикувана заради отсъдена несъществуваща дузпа за нерадзурите две минути преди края, когато губеха с 1:2 на своя Джузепе Меаца.

„Много хора са предубедени към Интер, това се доказва всеки ден и така е от месеци насам”, заяви Манчини.

„Ние не сме направили нищо срещу Парма, получихме дузпа, при която играчът претендираше, че е ударил топката с рамо, така че не виждам нищо скандално”, каза още наставникът на миланския гранд.

В същото време футболистите в Италия шокиращо пропуснаха да включат Манчини в списъка с номинираните за Треньор на годината в Калчото.

Днес, ден преди церемонията по награждаването на победителите в анкетата, бяха обявени имената на тримата претенденти за нея – Карло Анчелоти, Лучано Спалети и Чезаре Прандели, съответно наставници на Милан, Рома и Фиорентина.

Липсата на Роберто Манчини е доста изненадваща, имайки се в предвид, че той спечели титлата в Калчото с рекорден точков актив и подобрен рекорд за поредни победи.

Освен това през този сезон Интер е убедителен водач в Серия А и изглежда, че отново ще триумфира като шампион на Италия.