Роберто Манчини иска от своя Интер победа, за да отпразнува рождения си ден тази вечер. Наставникът навършва 43 години днес, точно преди двубоя на „нерадзурите” срещу Фенербахче в Шампионската лига.

Младият специалист заяви, че неговите играчи трябва да са особено внимателни към бразилския контингент на турския тим, ако искат да се поздравят с успех и да преминат във фазата на елиминациите.

Именно „фенерите” нанесоха единствената загуба на Интер до момента в група G, още в първия кръг на Шампионската лига. Манчини иска да е сигурен, че подобно нещо няма да се случи на „Джузепе Меаца” днес.

„Фенербахче са наистина добре балансиран тим,” заяви Манчини. „Те играят с много добър ритъм и имат много бразилски футболисти, които имат страхотни качества и умеят да задържат топката,” коментира той. „Не случайно отборът им е втори в групата. Те са добри. Но ние искаме победата, за да се класираме. Не си правим илюзии обаче, че ще е лесно.”

Роберто Манчини даде почивка на Златан Ибрахимович и Максуел в последния мач на Интер. Контузени са Патрик Виейра, Луиш Фиго и Ернан Креспо. Деян Станкович вече е възстановен, а има шанс и Креспо да седне на скамейката.

Именитият старши треньор на Фенербахче Зико пожела всичко най-хубаво на своя колега от Интер за рождения му ден, но отбеляза: „Желая му най-доброто, но се надявам да вгорчим партито му.”