Старши треньорът на Интер Роберто Манчини е най-добре платеният наставник в италианската Серия А. Той взима над три пъти повече от колегата си в Ювентус Клаудио Раниери.

„Гадзета дело Спорт” публикува подробна класация на заплатите в света на Калчото и по-рано през седмицата обяви Кака за футболиста с най-висока заплата в лигата с неговите 4 милиона паунда на година.

Последните цифри показват, че Манчини е най-добре възнаграденият специалист с приходи от около 3.4 милиона паунда на година. Наставникът на Милан Карло Анчелоти прибира по 3.1 милиона годишно.

Манчини обаче има и щедра клауза за бонуси, която му дава допълнителни 750000 паунда за титла на „нерадзурите” и още доста пари в случай на трофей от евротурнирите.

Разликата в заплатите в миланските грандове и тези в останалите клубове е внушителна. Треньорът на Рома Лучано Спалети взима само по 1.3 милиона паунда, докато Чезаре Прандели във Фиорентина и Раниери в Юве получават едва по милион.

Най-ниска е заплатата на Фернандо Орис в Ливорно – 140000 паунда, а въпреки че вкара отбора в групите на Шампионската лига, наставникът на Лацио Делио Роси прибира скромните 370000 паунда на година.

Въпреки че заплащането на италианските треньори е далеч от 5-те милиона, които взима Жозе Моуриньо в Челси, Серия А остава преди Примера дивисион и Бундеслигата в тази класация.