Присъствието на Роберто Манчини е основният мотив зад решението на Лукас Подолски да напусне Арсенал в посока Милан.

Световният шампион с Германия пристигна в Милано преди два дни и премина обстойни медицински тестове. В момента той просто очаква отварянето на трансферния прозорец в Италия, за да може преминиването му да бъде завършено. Едва тогава нападателят ще може да започне тренировки с новите си съотборници.

Засега липсва информация за детайлите по сделката, но се предполага, че бившият играч на Кьолн и Байерн Мюнхен пристига под наем за следващите 6 месеца, а Интер разполага с опция за откупуването му срещу 5,5 милиона евро.

„Всичко това започна, когато Роберто Манчини поиска силен флангови играч в атака”, обясни посредникът по сделката Никола Джулиани. „Имам силни връзки с агента на Подолски и дадох на Роберто да разбере, че мога да му помогна да доведе този играч в Интер. Спортният директор Пиеро Аузилио се съгласи веднага и преговорите бързо се насочиха в правилната посока.”

„Двете страни се справиха много добре и работеха спокойно, за да избегнат големия риск от стартирането на трансферна война. Няма да крия, че присъствието на Манчини беше на 99 процента решаващо за избора на играча. С връщането на Роберто Интер отново придоби аурата на победител. Няма да отричам също така, че ако Интер беше запазил предишния си треньор, Подолски никога нямаше да премине при тях”, допълни Джулиани.