Треньорът на Интер Роберто Манчини е убеден, че честванията по случай вековния юбилей на клуба няма да навредят на тима и неговите футболисти ще успеят да се концентрират за двубоя с Реджина тази вечер.

„За мен е чест да бъда треньор на Интер в годината на стогодишнината. Аз съм много горд от това” - каза Манчини – „Празненствата през деня няма да разтроят тима за този мач. Ние ще успеем да се изолираме за 90 минути.”

В състава се завръщат Златан Ибрахимович и Хулио Крус, а Кристиан Киву е наказан и пропуска двубоя от Серия А. Заради контузии няма да играят Сезар, Максуел, Оливие Дакур, Валтер Самуел и Иван Кордоба.

Футболен клуб Интернационале Милано е основан на 9 март 1908 година, когато група от 43-ма членуващи дотогава в Милан италианци и швейцарци се отцепват и създават свой отбор, в който безпроблемно могат да играят и чужденци, откъдето и идва името, означаващо в превод „международен”.

Интер има спечелени 15 шампионски титли на Италия, 5 купи на страната и 2 суперкупи, 2 Шампионски лиги, 2 Междуконтинентални купи и 3 Купи на УЕФА.