Наставникът на Интер Роберто Манчини предупреди нападателя на Ливърпул Марио Балотели, че може да провали кариерата си по подобие на бразилеца Адриано.

Южноамериканецът игра в Интер преди години, но след това кариера му тръгна стремглаво надолу и се наложи нападателят да премине през куп отбори, в които не успя да се наложи. След престоя си в миланския гранд, Адриано игра още в Сао Пауло, Фламенго, Рома, Коринтианс, Атлетико Параненсе, а за последно се подвизаваше във френския Льо Авър.

В последните пет години 32-годишният Адриано има едва девет мача на сметката си, а според Манчини, Марио Балотели може да последва пътя му.

Манчини и Балотели работиха заедно в Манчестър Сити.

„Не съм се чувал с Марио откакто работихме заедно в Манчестър Сити. Когато бяхме заедно в Интер той бе още дете. Правеше каквото поискам от него, справяше добре и в Сити. Откакто напусна сити нещата тръгнаха надолу за него. Мислех си, че ще се справи добре и в Милан, но това не се случи“, коментира Манчини.

„Марио рискува да тръгне по същия път като Адриано. Надявам се, че ще се се събуди една сутрин и ще осъзнае, че пропилява всичко“, допълни италианският специалист.

Балотели премина в Ливърпул през лятото за 16 млн. паунда, но до този момент има едва два гола на сметката си и нито един във Висшата лига. От началото на зимния трансферен прозорец усилено се говори, че търпението на мениджъра Брендън Роджърс се е изчерпало и италианецът може да бъде продаден още през януари.