Дори отпадането от Шампионската лига не попречи на Интер да продължи изключителното си представяне в шампионата: 73 точки, 23 победи, 4 равенства и нито една загуба.

В интервю за „Гадзета дело спорт” треньорът на „нерадзурите” заяви: „Смятам, че отборът направи един невероятен сезон и сега не намира мотивация за последните мачове. Един тим трябва да излиза във всяка среща с нужната концентрация. Оттук нататък ще играем срещу отборите, които се борят да не изпаднат и срещу Рома, така че мотивацията трябва да дойде от само себе си”.

От рекорд на рекорд, далеч пред „джалоросите”, единствената цел може да бъде достигането на 100 точки, така както поиска административния делегат Паолило. Брой точки, който ще бъде равен на годишнината, която миланският гранд ще празнува след година. По този въпрос Манчини заяви: „100 точки са много, но има достатъчно стимули за моя отбор да ги постигне. Във всеки мач трябва да излезем, все едно е най-трудния, като започнем от Асколи, тим, постигнал доста позитивни резултати напоследък: Спря Рома и победи в Сиена. Това няма как да е случайно.”

Селекционерът на Интер бе запитан и за състоянието на Адриано и Камбиасо. Манчини обясни, че бразилецът вече тренира наравно с останалите, но в последния момент ще се реши дали да се рискува с неговото включване. Подобрява се и състоянието на Камбиасо, увери спецът.

Накрая не бе подминат и въпрос за Роналдиньо, който Манчини коментира така: „Роналдиньо е един от най-силните играчи в света и който и клуб да го привлече ще направи една огромна крачка напред в своето развитие.”