Пореден дебютант може да се появи в италианската Серия А. Всъщност, това ще стане ясно днес, когато Карпи от едноименното малко градче в Италия среща Фрозиноне и при победа ще влезе в елита за първи път в историята си. 

Клубът е убедителен лидер в класирането и ще направи тази крачка само 15 години, след като фалира. Иначе Карпи 1909 е наследник на отбор със 106-годишна история, който обаче винаги се е подвизавал по долните дивизии на Апенините. 

Интересното е, че населението на цялото градче Карпи, е малко над 67 хил. Това означава, че всички жители на града могат да се съберат на стадиони като "Олимпико" и "Сан Сиро" и даже ще останат доста свободни седалки. 

Иначе капацитетът на местния стадион "Сандро Кабаси" е само за 4144 души, но явно ще се търси друго място за мачовете от Серия А. Бюджетът на клуба е 3 млн. евро, а със заплатите на служителите и целия страничен персонал, става близо 4 млн. евро. 

"Отборът ни е солиден и прави всичко с цел, за да влезе в Серия А, но и да се задържи там. Успехите ни не са случайност. Парите ни ще стигнат, ако се харчат разумно. Всички са уверени в целта", сподели изпълнителният директор на Карпи Кристиан Джунтоли. 

Интересното е, че най-скъпата покупка в историята на клуба е на нападателя Лоренцо Пашути, който дойде в тима през 2009 г. за... 26 хил. евро. Голяма част от останалите играчи са под наем от тимове от Серия А.