Бившият селекционер на Италия и легенда на Милан Чезаре Малдини предупреди треньора на Холандия Марко Ван Бастен, че ако загуби от Румъния, ще трябва да забрави за мечтата си да води Милан.

Ако лалетата загубят от момчетата на Виктор Пицурка, то тогава северните ни съседи ще се класират на четвърт финал за сметката на Скуадра Адзура и Франция.

За да продължи напред, световният шампион Италия трябва да победи петлите на 17 юни в Цюрих и в същото време Румъния да падне от осигурилия си първото място в Група С тим на Холандия.

„Мога да гарантирам за Ван Бастен и за сериозността на Холандия. Пътувал съм по света и знам как те мислят”, каза Чезаре Малдини, за наставника на лалетата, който след Евро 2008 ще поеме Аякс.

„Срещу Румъния те ще играят сериозно. А също така искам да кажа нещо друго. Ван Бастен има договор за две години, но знае, че иска да стане треньор в Италия.

„Дали това ще бъде в Милан? Ще видим, но със сигурност той иска да дойде в Италия с чисто минало и той не може да загуби от румънците нарочно”, заяви още бащата на Паоло Малдини.