Легендата на Милан Паоло Малдини разкри, че е изключително натъжен да гледа настоящите мъки на бележития италиански клуб.

Иконата на „росонерите“ говори надълго и нашироко за проблемите на тима пред бившия футболист на Ливърпул Джейми Карагър, срещу когото на два пъти се е изправял във финали на Шампионската лига.

„Започнах в Милан, когато бях на 10 години и завърших на 41. Моят баща, Чезаре, беше капитан на отбора, а моите деца сега са в академията. Милан не е е просто отбор за мен. Това е част от живота ми, нашето семейство живее с тези цветове“, коментира Малдини.

„Когато виждам как стоят нещата сега, се натъжавам. Заедно с други велики играчи изградихме нещо уникално, а явно тук не осъзнаха значението на мъжете, на хората. В момента единствено Франко Барези работи в клуба, няма други бивши играчи. Това е тъжно. Милан има страхотна традиция, която не бе продължена. Новото поколение играчи не разбират същността. Цялата история е пред очите им, но сега ситуацията е различна.“

„Дали бих помогнал на Милан? Разбира се! С радост бих отвърнал, бих им предал своя опит. Хлапетата не са толкова лоши, просто се нуждаят от правилния пример, който да следват. Мисля, че все пак нещата ще се получат.“

„Сега се говори, че Милан иска да построи нов стадион, но аз не знам дали всъщност ще се случи. Също така смятам, че новото съоръжение трябва да побира повече от 45 хиляди души. Трябва да бъде най-малко за 60 хиляди, ако искаме да си върнем нивото. „Сан Сиро“ си остава все така красив, но вече е доста стар“, добави Малдини.