Мачът между Щутгарт и Лацио ще е нещо повече от специален мач за Федерико Македа.

Нападателят на Щутгарт ще се изправи срещу своя детски отбор, на когото все още е фен. "Ще играят срещу моята стара любов!", заяви италианецът.

В първия 1/8-финален мач в Лига Европа, голаджията ще трябва да замести наказания Ведад Ибишевич и по този начин ще запише първия си мач като титуляр за "швабите" точно срещу своя Лацио.

"Ако трябва да съм честен, аз съм фен на Лацио. На 10 години дойдох в школата на Лацио и играх там 6 години. Все още гледам всеки мач на Лацио по телевизията", призна Македа, който играе в Щутгарт под наем от Манчестър Юнайтед.

"Играя срещу моята стара любов. Но аз съм професионалист и утре ще носят фланелката на Щутгарт и ще дам всичко от себе си."

Македа има договор с Юнайтед до 2014 година, но иска да остане в Щутгарт. "През зимата единствено отдаване под наем бе опция. Но знаех, че може би ще има шанс да остана още тук. А ако Щутгарт иска да ми предложи договор, бих бил много щастлив. Смятам, че тук мога да се развивам, защото тук се работи с млади играчи."

В Юнайтед Македа имаше страхотен старт, след като още като 17-годишен вкара два решителни гола по пътя към шампионската титла през 2009. Италианецът обаче така и не успя да се наложи в състава и заради това предпочете да премине в Щутгарт под наем. "В Манчестър би било по-трудно за мен заради силната конкуренция. Младите играчи трябва да имат шанс да играят. Би било страхотно, ако мога да остана в Щутгарт."