Федерико Македа отбеляза пред италианските медии разликите и приликите между Серия А и Висшата лига. Нападателят на Манчестър Юнайтед, който е под наем в Сампдория до края на сезона, говори преди мача с Ювентус тази вечер.

“Защитниците в Италия пак те блъскат толкова здраво колкото в Англия. Разликата е, че във Висшата лига реферите не свирят толкова често нарушения”, обясни нападателят.

“Винаги съм казвал, че моята цел е да се върна в Манчестър Юнайтед и да оставя своя отпечатък във Висшата лига. “Червените дяволи” са клуб от световна величина”, добави италианският футболист.

“Що се отнася до организацията на клуба, те са много напред с материала. Сър Алекс дори идваше да ме гледа, докато играеш за юношите и ме подкрепяше. Това например никога не се е случвало в Лацио. Преди да напусна, единственият от топ играчите, който дойде и ми каза да не си тръгвам, беше Фабио Фимани”, продължи Македа.

Той отбеляза още, че с играта за Юнайтед са идвали и съответните отговорности. “Веднъж, когато се прибрах късно през нощта в хотела, сър Алекс направо ме изяде с парцалите.”

“Харесва ми тук в Сампдория. Ако нямам шансове да се преборя за място в Англия, тогава може да остана в Италия за по-голям период”, завърши нападателят на Сампс.