Възстановяването на Дъглас Майкон започва да се превръща в проблем за Рома, научиха медиите в Италия. Според тях удълженият период, който бразилецът ще изкара извън терените, е предизвикал негативна реакция сред висшето клубно ръководство.

Десният бек не е играл за „джалоросите“ от средата на октомври насам, тъй като се оплаква от хронично възпаление на коленно сухожилие. Проблемът за първи път се появи по време на подготовката за злополучния мач срещу Байерн Мюнхен от Шампионската лига в Рим.

Оттогава досега Майкон тренира индивидуално по специална програма и сам избра да не пътува с отбора за Русия преди утрешния сблъсък с ЦСКА Москва. Решението на играча изненадало всички в клуба и било в разрез с очакванията, като мотивът на южноамериканецът бил да се намали риска от усложняване на контузията.

В момента медицинският щаб на „вълците“ притиска Майкон да намери разрешение на ситуацията с операция. От клуба обаче все още уважават претенциите му лечението да протече по по-естествен път. Това е довело до серия от спорове между кондиционния специалист на Рома Паоло Роньони и Майкон в последните дни.