Интер спря пропадането от три поредни мача без победа. „Нерадзурите“ спечелиха с 1:0 гостуването си на Чезена от 8-я кръг на Серия А. Този успех със сигурност ще даде малко по-голямо спокойствие за старши треньора Валтер Мадзари.

Чезена остана с човек по-малко, след като в 30-та минута вратарят Николо Леали бе изгонен с директен червен картон, а Интер получи правото да изпълни дузпа. Ернанес пусна перфетен извеждащ пас към Родриго Паласио, който излезе сам срещу Леали и бе съборен от вратарят на Чезена. Съдията правилно посочи бялата точка. Мауро Икарди реализира наказателния удар в 32-та минута, след като прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Федерико Алиарди, който се хвърли вдясно.

Чезена се опита да изравни и бе близо да стори това в 34-та минута, но след удара на Емануеле Каскионе топката премина над напречната греда на вратата на Интер.

Минута по-късно Гуидо Марилунго бе близо до това да изравни резултата. Топката попадна в него, а той отблизо стреля, но над напречната греда.

Гол на Родриго Паласио не бе зачетен заради засада в 45-та минута.

Ернанес направи чудесен дрибъл в 58-та минута, но ударът му не успя да намери очертанията на вратата.

Самир Ханданович се намеси решаващо в 71-та минута, след като отрази удар на Каскионе.

Интер можеше да удвои преднината си в 80-та минута, но Мауро Икарди изпусна отблизо да вкара.

Пет минути по-късно попадение на Уго Кампаняро не бе зачетено заради засада.

Във втората минута на добавеното време на срещата Икарди излезе сам срещу Алиарди, но вратарят излезе победител в прекия сблъсък и спаси удара на аржентинеца. В следващата атака Родриго Паласио бе близо до това да се разпише, но отново Алиарди се намеси решаващо и спаси.

След този успех Интер вече има 12 точки и се изкачи на осмо място във временното класиране, докато Чезена е на седемнадесета позиция с 6 точки.