Отборът на Лацио продължава да бъде измъчван от травми преди съботната битка на върха в Серия А срещу лидера Ювентус.

С осакатен състав орлите успяха да направят равенство 0:0 като гост на Наполи в последния кръг и да запазят второто си място в класирането, но кадровите проблеми на римския тим продължават и преди сблъсъка с Юве.

Днес цели петим от контузените титуляри на Лацио преминаха прегледи в клиниката „Paideia“ - Джибрил Сисе, Андре Диас, Мирослав Клозе, Абдулай Конко и Матусалем.

Добрата новина за треньора Еди Рея е свързана с голмайстора Клозе, който прави невероятен сезон, но получи травма при победата на Германия с 3:0 над Холандия преди седмица, когато вкара един гол и асистира за другите две попадения на Бундестима. Изследванията на немския таран са били добри и днес той поднови тренировки с римляните.

Не така обаче стоят нещата с най-добрия защитник на орлите – Андре Диас, който почти сигурно ще пропусне двубоя с Юве, заради контузия в бедрото.

Все още е рано да се каже дали Матусалем, Сисе и Конко ще могат да играят в двубоя между втория и първия в Калчото, като за тях ще се прецени дали могат да играят часове преди съботния мач в Рим.

Трайно извън игра за Лацио продължава да бъде италианският национален полузащитник Стефано Маури, който наскоро претърпя операция и това прави още по-трудно сглобяването на състава на Еди Рея.