Звездата на Верона Лука Тони заяви, че намира формата си през този сезон за неочаквана, но въпреки това не е бил съгласен с бившия си отбор Фиорентина, откъдето смятали кариерата му за приключена.

36-годишният голаджия се присъедини към „скаглиерите“ със свободен трансфер през лятото, а досега доказва, че все още може да се мери с най-добрите голаджии в Серия А.

„Дори аз не си представях сезона по начина, по който се развива до момента“, обясни Тони. „Във Флоренция ми предложиха роля на директор, но аз все още се виждах като футболист.“

„Тук във Верона в момента се наслаждавам на страхотен сезон и сега с 15 гола в Серия А вече се меря Джани Буи и Нико Пенцо в историята на тима (най-много голове в елита в рамките на един сезон – б.р.).“

„Надява се скоро да задмина и двамата. Дали ще играя на Световното? Редно е онези, които класираха отбора за Бразилия, да отидат там. Прандели ще решава. Касано, Тоти, Ди Натале, Черчи и Имобиле са потенциални кандидати. Ако ме повикат, ще бъда щастлив и поласкан, но ако не отида в Бразилия, ще бъда просто фен на Италия“, завърши Тони.