Ветеранът Лука Тони все още не е решил дали да продължи кариерата си и след края на сезона. Нападателят на Верона, който в края на кампанията навършва 39 години, има договор само до юни. 

Въпреки напредналата си футболна възраст, Тони се представя превъзходно и не спира да къса противниковите мрежи, като миналия сезон дори стана топреализатор на Серия А. Но ако продължава с футбола, това ще е само за още един сезон. 

"Все още не знам дали да спра с футбола сега, или през 2017 г. През всяка една от последните четири години постоянно ме питахте дали ще се откажа и все продължавах. Затова сега ще реша през пролетта какво да правя."

"Всичко зависи от това как се чувствам, как се представям и дали има още какво да ме мотивира да продължавам напред. Доста от бившите ми съотборници вече се отказаха и дори забравиха, че са играли активно футбол", сподели Тони. 

В момента той е четвъртият най-добър реализатор сред действащите футболисти. Той има 154 гола на сметката си, което го нарежда само след Франческо Тоти, Антонио ди Натале и Алберто Джилардино. Към момента Тони е 23-и във вечната ранглиста на Серия А при голмайсторите.