Луис Саха изрази желанието си да остане футболист на Лацио и след края на сезона.

До този момент френският нападател играе доста периферна роля за „римските орли“, които подписаха през февраури подписаха договор с него до края на сезона. Бившият играч на Манчестър Юнайтед има само два мача на сметката си, като общо е записал 18 минути като резерва.

34-годишният Саха реши да смени обстановката след 14 години във Висшата лига, където освен за „червените дяволи“ игра и за Нюкасъл, Фулъм, Съндърланд, Евертън и Тотнъм.

„Това е неочаквано приключение за мен“, каза нападателят. „След като изкараха почти цялата си кариера в Премиършип, не е никак лесно да се присъединя към друга лига с език, който не говоря.“

„Но пък се забавлявам доста на тренировка. Наслаждавам се на всяка минута, която прекарвам на терена. Има сериозна конкуренция в състава, но сезонът е дълъг. Нямах късмет, защото играх при две тежки загуби, но, да се надяваме, нещата ще се променят“, допълни той.

„Да стигнем до Шампионската лига е мечтата на всички, без значение дали си 19- или 34-годишен футболист. Искам да продължа авантюрата си тук и да играя на такова високо ниво. Ще е чудесно, ако успея да отбележа около 10 гола до края“, завърши Саха.