Луис Енрике не започна по най-добрия начин престоя си в Рома, като изненадващо загуби първия си официален мач начело на италианците с 0:1 при гостуването на Слован Братислава в мач от плейофите на Лига Европа.

След двубоя се появиха критики към младия наставник, за това, че в Словакия остави на пейката Франческо Тоти и Марко Бориело и повери атаката на младоците Стефано Окака Чука, Боян Къркич и родения през 1993 година Джанлука Карпари.

В Италия смятат, че Енрике е подценил двубоя, след като е пуснал нападателно трио, чиято средна възраст е средно 20 години, вместо да заложи на изпитаните Бориело и капитанът Тоти.

„Избрах 11 играчи, които мислех, че ще бъдат най-добрите за този мач. Не съжалявам за решенията, които направих“, коментира Луис Енрике.

„През първото полувреме създадохме много положения, а те дори не приближиха вратата ни, но не бяхме достатъчно спокойни, за да вкараме възможностите си.“

„Бяхме убедени, че ще спечелим на почивката, но не можем да мислим за това сега. Когато паднеш, трябва да търсиш вината в себе си. Резултатът е бедствие, но видях добър отбор на Рома, срещу тим, който седи отзад.“

„Не успяхме да победим в Братислава, да се надяваме, че ще го направим следващия четвъртък. Реваншът сега става малко по-сложен и ще се нуждаем от подкрепата на нашите фенове“, каза още новият наставник на Рома.