Президентът на Лацио Клаудио Лотито внесе сериозен смут сред тифозите на римляните, след като заяви, че иска да бъде начело на тима до края на живота си.

Въпреки че спаси клуба от фалит преди няколко години, босът е недолюбван от феновете, заради пестеливата му политика, довела до липсата на успехи под неговото ръководство.

Добрата новина за лациалите е оставането начело на тима на наставника Делио Роси, който е изявил желание да подпише нов договор.

„Надявам се да бъда президент на Лацио до края на живота му” - каза Лотито – „Противно на очакванията на някои хора, тъй като чух да казват, че ще напусна.”

„Клубът предложи нов договор на Делио Роси и той даде индикации, че за него ще бъде чест да продължи контракта си.”

„Преди дербито, се говореше, че вече сме постигнали споразумение с Леонардо Акори, но дори не знам, откъде се появиха тези слухове. Тогава се заговори, че Роси ще отиде в Наполи, а Томазо Роки в Монако. На кого помагат тези приказки?”

Сезонът за Лацио е доста несполучлив. Орлите отпаднаха още в груповата фаза на Шампионската лига, а в Серия А се намират на непривичното десето място, въпреки победата с 3:2 в дербито срещу Рома миналата седмица.

Лацио има шанс да се класира за Купата на УЕФА чрез турнира за Купата на Италия, където среща шампиона Интер на полуфиналите.