Президентът на Лацио Клаудио Лотито категорично отхвърли обвиненията към себе си във връзка с разрастващия се все по-широко скандал с ТВ правата на Серия А.

Босът на римляните е сред разследваните лица, за които се вярва, че са уредили продажбата на правата за телевизионно излъчване на калчото в полза на един определен броудкастър.

„Вече 8 месеца се плете една кампания от лъжи по мой адрес“, коментира Лотито. „Прочетох толкова много неистини за себе си. Знам какво съм направил и какво – не. Няма да коментирам по никакъв начин спекулациите във вестниците.“

„Единственото, което ще кажа, е, че съм разочарован от това, което се пише. То не е вярно. Ще си говорим в края на тази история, тогава ще видим каква е истината.“

Случаят на Лотито и останалите е свързан с президента на компанията ИнФронт – Марко Боргарели, който е разследван за пране на пари. В тази връзка през миналата седмица бе арестуван Андреа Барони – президент на швейцарската компания „Такс енд файнънс“.

Прокурорите проучват твърденията, че Боргарели, в качеството на съветник в Серия А и Серия Б, спомогнал на „Рети Теливизиве Италиане“ - дъщерна компания на „Медиасет“ - да придобие правата за излъчване. В замяна на това замесените са получили подкупи.

За Лотито се вярва, че е бил медиатор в преговорите между ИнФронт и футболен клуб Бари, който е получил заем от 470 хиляди евро от компанията. По принцип това не е незаконно, но буди съмнения защо президентът на Лацио иска да помогне на друг тим.