Президентът на Лацио Клаудио Лотито заяви, че към момента в тима няма място за Алесандро Неста, който неведнъж е казвал, че е готов да завърши кариерата си в родния си клуб.

Лотито явно не желае да плаща подобаващата заплата за бранителя на Милан, въпреки че 34-годишният Неста е юноша на орлите и е прекарал цели 17 години на Олимпико - точно половината му живот.

Световния шампион с Италия започва да тренира при римляните едва 9-годишен, като има и 9 сезона за първи тим на бианкочелестите, преди през 2002-а да бъде продаден на росонерите за 30 милиона евро.

„Неста е част от историята на този клуб, но не знам дали иска да напуска Милан”, каза известният със своята изключителна пестеливост Клаудио Лотито.

„Лацио е поел по път на налагане на млади играчи и Неста не се вписва в три параметъра, които ние изискваме, особено от икономическа гледна точка.”

„Нашата защита ни дава отлични резултати и се надявам да продължи по този начин”, добави босът на Лацио по тема за Алесандро Неста, който е твърд титуляр в лидера в Серия А Милан и попадна в номинираните от ФИФА за идеалния отбор на света за годината.