Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон е устоял на изключително апетитно предложение от торинския гранд. Неговият агент потвърди, че клубът е предлагал на ветерана тройно по-висока заплата, ала легендарният страж дори не се поинтересувал от тази възможност.

Въпреки своите 38 години, италианският национал продължава да бъде сред най-добрите вратари в света. Буфон има и специално място в сърцето на феновете, защото бе сред звездите, които не напуснаха „бианконерите“ след запращането им в Серия Б заради скандала „Калчополи“ през 2006 година. В последните 4 сезона стражът бе един от стожерите за спечелените безпрецедентни 4 шампионски титли и възраждането на Ювентус.

„На 38 години е трудно да правиш прогнози, но Джиджи бие всякакви рекорди по отношение на представяне в дългата си кариера“, каза агентът на футболиста Силвно Мартина. „Той действително е изключителен играч и мъж. През 2013 година отказа шанса да утрои заплатата си в Ювентус. Той подписа нов договор с клуба без да поиска дори цент отгоре.“

„Кой би могъл да наследи Джиджи за Италия? Джанлуиджи Донарума от Милан изглежда мног осилен, но бих включил също и Алекс Мерет от Удинезе“, добави Мартина.