Кризата в Сампдория продължава и тимът се прости с по-нататъшно участие в турнира за Купата на Италия, след 1:2 на свой терен срещу Ливорно. Домакините вече преживяха сериозно разочарование след загубата с 0:3 от Дженоа в събота, и се надяваха да се реваншират на феновете си с успех днес. Финалистите от миналата година обаче нямаха шанс да го сторят и отпаднаха. Ливорно ще играе с Интер в следващия кръг.

Първото полувреме приключи без попадения, но веднага след почивката Манини откри след центриране на Белучи. Данилевичус успя да изравни в 76-та минута, с доста куриозно попадение, при което топката се отби в тялото му, и не стана ясно дали не рикошира и в още един играч, преди да влети във вратата.

Акарди пропусна невероятно положение за Сампдория, като удари гредата, и това се оказа фатално. Три минути преди края на двубоя, отново Данилевичус се разписа с глава, донасяйки победата на Ливорно.

В друга среща за Купата днес, между два тима от Серия Б, Триестина се наложи над Сасуоло с 1:0, и си осигури мач с Рома в следващия етап от турнира. Единственото попадение бе дело на Станкович в 52-та минута.