Селекционерът на италианския национален отбор Марчело Липи обяви Ейре за основен конкурент на тима си за първото място в квалификационната група. Както е известно, двата отбора са на първите две позиции в група 8 с по 10 точки от четири мача, а България е на 3-а позиция с 3 точки от три срещи.

В събота българите гостуват в Дъблин, Италия пътува за Черна гора, а Кипър е домакин на Грузия.

Италия обаче ще преследва победата при гостуването на Черна гора, обяви Марчело Липи въпреки проблемите в атаката на тима. Победата е необходима за възвръщането на самочувствието на световните шампиони и за защита на името на отбора. В същото време Черна гора има 2 точки от три мача, като единствената им загуба е именно при гостуването на Италия.

„Разбира се, нашият отбор до момента върви по план - 10 точки от 4 мача. Но има още един отбор, който е с нашите показатели - този на Ейре. За мен лично, това е нашият основен съперник за първото място в групата”, допълни Липи.

Селекционерът на Италия добави, че освен за точки и самочувствие, националният тим трябва да защити и реномето на целия италиански футбол след отпадането на водещите клубове в Шампионската лига.

"Още година и половина ние сме световни шампиони и трябва да го доказваме на всяко едно равнище”, мотивира се Липи.

Заради контузии в италианския състав ще липсват Лука Тони и Алберто Джилардино, а според медиите на Апенините, Марчело Липи ще пусне по фланговете Антонио ди Натале и Джузепе Роси, а централен нападател ще бъде Винченцо Якуинта. Липи обаче призна, че във фокуса на италианския щаб е не само гостуването им в Черна гора, но също така и срещата между Ирландия и България.