Селекционерът на Италия Марчело Липи може да изравни световния рекорд за най-много мачове без загуба за национален отбор, ако не падне в котролата с Гърция в сряда.

Съперникът ни в квалификациите за Мондиал 2010 има 30 двубоя без поражение, с което изравни досегашния рекорд на Скуадра Адзура, който е от времето на големия Виторио Поцо.

Следващата цел на световните шампиони на Липи е рекордът от 31 мача, който се държи от Аржентина на Алфио Басиле и от Испания на Хавиер Клементе.

„През този непобедим период си осигурихме няколко много важни победи и обиграхме нов състав. Ще работа с тима преди мача в сряда и той може да бъде още една важна стъпка в нашето развитие”, заяви Липи.

„Гаетано Д’Агостино е ново лице. Харесвам го и той се справя добре. Колкото до отсъствието на Алесандро Дел Пиеро, говорих с него и изяснихме нещата.”

„Алекс все още е талисманът на Ювентус и един от тези играчи, които имат необикновени психологически и технически възможности.”

Марчело Липи коментира и интересната през този сезон борба за титлата в Серия А: „В края няма да бъде както сега – с осем претендента, но може би пет или шест.”