Бележитият италиански специалист Марчело Липи с ръка на сърцето си призна, че може би е взел грешното решение преди време, когато прекрати треньорската си кариера.

67-годишният наставник обяви отказването си в края на миналата година, когато напусна китайският Гуанджоу Евъргранд. Тогава Липи заяви, че би поел единствено национален отбор, тъй като натоварването там е по-малко.

Въпреки това италианецът даде индикации, че може отново да работи в родината си.

„Във всяка дивизия, дори и в най-ниските, Италия разполага с нещо повече. Треньорите са по-добре подготвени, а поради тази причина играчите и реферите също“, каза Липи.

„Дали бих се върнал на пейката? Защо не? Не си променям мнението лесно, но осъзнах, че съм допуснал грешка. В Китай си мислех, че вече не искам да се занивам с футбол. Всъщност не исках да съм далеч от родината си и да се прибирам у дома само за 5 месеца.“

„Гледам много мачове и все още искам футбол. Да, може и да се върна на пейката“, добави легендарният спец.

Липи е последният наставник, донесъл световна титла на Италия (през 2006 година), а на клубно ниво най-големите му успехи бяха в Ювентус, където спечели 5 титли на страната и трофея в Шампионската лига.