Легендарният треньор Марчело Липи заяви, че серия А вече е по-интересно първенство, след като Интер и Ювентус продължават да  са разделени само от точка в полза на Старата госпожа. През уикенда и двата тима отново взеха своите двубои и още повече завързаха борбата за скудетото.

Ето какво смята Липи за Ювентус и Интер, за Карло Анчелоти и Наполи и за развитието на италианския футбол: „Сезонът започва много интересно и това е добре за всички”, започна италианецът.

„Вярвам, че борбата за титлата ще продължи до самия край и тепърва ни чакат още много незабравими емоции.  През август казах, че 3 отбора ще си оспорват скудетото, но Наполи в момента има проблеми и преживява трудни дни.  Карло Анчелоти е много добър специалист и аз ви гарантирам, че Наполи ще излезе от трудната ситуация. Просто отборът изостана много с точките и ще бъде много трудно отново да се включат в битката за титлата.  Очаква ни много интересна кампания има толкова отбори, които се борят за европейско участие и вярвам, че това е добре за развитието на италианския футбол.”

„В Италия Ювентус все още са непобедими. Те все още нямат загуба, а и вече си осигуриха продължаването в Шампионската лига. Те се възползват от своите шансове и просто побеждават.  Засега Сари печели повече благодарение на индивидуалната класа на всеки в отбора. Главно Сари побеждава заради индивидуалната класа на Игуаин или Дибала и случилото се този уикенд в Бергамо потвърждава моите думи. Маурицио Сари е интелигентен човек, много умен мениджър и той се нуждае единствено от време, за да наложи стила си.  Всеки опонент на Ювентус трябва да е притеснен. Когато си шампион 8 поредни години ти вече имаш набрана инерция и изграден дух и манталитет. Склонен съм да твърдя, че колкото и интересно да е този сезон, Юве ще спечели девето поредно скудето”, завърши изявлението си 71-годишният специалист.

Автор: Дидо Калинков