Марчело Липи повика двама пълни дебютанти в състава на Италия за приятелската среща с Швейцария в сряда. Първи повиквателни получиха Доменико Крисчито от Дженоа и Клаудио Марчизио от Ювентус. За пореден път Липи пренебрегна лошото момче на италианския футбол Антонио Касано, въпреки добрата му форма от изминалия сезон за Сампдория.

Двубоят срещу Швейцария ще е последна проверка за адзурите, преди решителните световни квалификации през септември – срещу Грузия и България. Родните национали гостуват на Италия на девети септември.

Отборът на Липи за контролата в сряда има доста подмладен вид, като селекционерът се е спрял на доста футболисти, представяли страната на Европейското за младежи до 21 години.

Най-силно впечатление прави отсъствието на Дженаро Гатузо, Лука Тони и Даниеле Де Роси. След ужасното представяне в турнира за Купата на Конфедерациите, в състава не са още Марко Амелиа, Морган Де Санктис, Алекандро Гамберини, Никола Легроталие, Андреа Досена и Рикардо Монтоливо.

Италианците се събират в Коверчиано в понеделник преди обед, а първата им тренировка е насрочена за 16.30 часа местно време. На следващия ден тимът ще проведе едно занимание сутринта, след което ще лети от Флоренция за Базел. Мачът с Швейцария ще бъде на стадион „Ст.Якоб” от 21.45 българско време.