Селекционерът на Италия Марчело Липи заяви след завръщането на отбора на Ботуша, че неговият отбор е преминал теста „България”. Двата тима си разделиха по точка в световната квалификация, играна на Националния стадион „Васил Левски”.

„Не успяхме да създадем много положения в мача с България, защото беше доста твърд двубой, за което медиите предупреждаваха. Ще кажа, че преминахме този тест”, заяви Липи.

Наставникът, който вече гледа към двубоя на „Скуадра адзура” в сряда срещу Черна гора, добави: „Не смятам, че ще имаме много възможности и в следващия двубой. Последният път фитнес тестовете бяха на ниско ниво, така че ще трябва да въртя повече състава. Черна гора стои технически добре.”

„На този етап от квалификациите се намираме на по-предно класиране, отколкото беше отборът по време на Световното първенство за 2006 година. Останах много доволен, когато чух Даниеле Де Роси да казва, че новите се вписват в състава, независимо от това, че са още млади”, каза Марчело Липи.

Селекционерът на Италия повика Фабио Куалиарела на мястото на Лука Тони за следващия двубой на тима. „Повиках го, за щото е централен нападател, във форма е, а и преди е играл за националния отбор”, обоснова се за решението си Липи.