Селекционерът на Италия Марчело Липи определи Ирландия като основен конкурент на Скуадра Адзура след равенството 1:1 между двата тима в Бари, отписвайки България от борбата за първите места в Група 8.

Липи разкритикува и съдията Волфганг Щарк, който показа директен червен картон на Джанпаоло Пацини още в 4-ата минута на мача след удар с лакът срещу Джон О’Шей при борба за висока топка.

„Това решение не беше правилно и не може по този начин да се ръководи мач на ниво национални отбори”, заяви наставникът на световните шампиони.

„Много е лошо да изтървеш победата в последните минути, но бяхме принудени да играем цял мач с десет души заради реферска грешка. Въпреки това играхме за победа в този мач.”

„В Италия ние имаме навика да коментираме нашите рефери и често сме недоволни, но вижте какво правят чуждестранните. Ние бяхме принудени да играем цял мач с човек по-малко заради единоборство, което беше погрешно оценено от съдията.”

„Още по-лошо е, че тази съдийска свирка ни се падна в мач като този, който ни среща с основния ни опонент в квалификациите”, каза още Липи.