Селекционерът на Италия Марчело Липи няма никакви притеснения преди мача с България в събота, въпреки че голяма част от титулярите на „Скуадра адзура” ще пропусне двубоя на ст. „Васил Левски”.

"Контузиите на водещите играчи засилиха процеса на включване на нови играчи. Но не за първи път се сблъсквам с тези проблеми и това ми е познато. Тези играчи след две години на Световното първенство няма да бъдат само млади", каза още Марчело Липи.

Вратарят на Палермо Марко Амелия ще замени Джанлуиджи Буфон на вратата, бранителят на Ливърпул Андреа Досена ще застане на левия фланг вместо Фабио Гросо, а Пепе и Роси може да се появят в атаката.

В италианския състав едва 8 от футболистите са били и в тима на Липи, който триумфира със световната титла преди 2 години в Германия.

Капитанът на отбора Фабио Канаваро, носител на Златната топка през 2006-а година, ще направи своя мач номер 119 срещу България и ще остане само на 7 от Паоло Малдини, който има 126 срещи с екипа на адзурите.

Италия води в класирането на група 8 с пълен актив от 6 точки след победи над Грузия и Кипър. Република Ирландия има 4 точки от два мача, Черна гора е с 2, България е с 1 от един мач, а Кипър и Грузия нямат точки.

"Уважаваме България и Черна гора, но не се боим от тях", казва Липи за предстоящите две срещи. Черногорците гостуват на Италия на стадиона в Лече на 15-и октомври. Италия не е губила официален мач от България вече близо 40 години и спечели последните две официални срещи с по 2:1- на полуфинал на Мондиал'94 и на Евро'2004 в Португалия.