Опитният Марчело Липи вярва, че националният селекционер на Италия Антонио Конте е осъзнал, че е твърде млад за поста и именно заради това ще напусне поста си след края на Евро 2016.

Очаква се Конте да поеме английския Челси през лятото.

„Мисля, че Конте осъзна, че е твърде млад, за да води националния тим на Италия. Той е треньор, който обича да работи с футболистите си всеки ден, както тактически, така и психологически. Това със сигурност му липсва“, коментира Липи.

„Когато бях селекционер на Италия, около 65% от играчите в Серия А бяха италианци. В момента Конте може да избира едва от 35 %. Всички други са чужденци, което е много трудно“, каза още специалистът, който изведе Италия до световната титла през 2006 година.

Липи посочи и своите фаворити за поста.

„Наставникът на Торино Вентура има чудесни характеристики и е на правилната възраст. Той е от отличен ученик на играта. Роберто Манчини и Масимилиано Алегри могат също да свършат работата, но не съм сигурен, че те ще искат да се навият. С Фабио Канаваро работихме заедно в Китай, но само за два месеца. Въпреки всичко обаче, той също може да бъде решение“, каза още той.