Селекционерът на Италия Марчело Липи обяви, че Италия не може да бъде избор номер две, за когото и да било, визирайки бразилеца Амаури, който кандидатства за италианско гражданство и се колебае кой национален отбор да избере – този на родината си Бразилия или Скуадра Адзура.

„Не харесвам играч, който цял месец подскача между националните отбори цял месец. Когато най-накрая той вземе решение, това неизбежно ще изглежда като втори избор, а Италия не може да бъде втори избор за никого”, категоричен е Липи.

„Искам да видя твърдо решение и не го подканвам да направи точно това. Ако той стане италианец и избере нас, със сигурност няма да остана разочарован”, каза селекционерът, който с Италия ще се изправи срещу България в квалификациите за Мондиал 2010, които започват през есента.

Световният шампион коментира и възможността Алесандро Неста и Франческо Тоти да отново да откажат да играят за Скуадра Адзура: „Съветвам никой да не се отказва окончателно от националния отбор, тъй като може да размисли, както направиха Зинедин Зидан и Клод Макелеле.”

„Ще следя отблизо Олимпийските игри, тъй като там има четири или пет играча, които наблюдавам”, каза Марчело Липи, за да окуражи младите италиански футболисти, които ще играят в Пекин.