Селекционерът на Италия Марчело Липи похвали своите момчета след победата с 3:0 над Северна Ирландия в приятелска среща.

Наставникът на тима, който е и съперник на България в Група 8 от световните квалификации за Мондиал 2010, каза добри думи и за новодошлите в състава на „Скуадра Адзура”.

Джузепе Роси и Паскуал Фоджа вкараха своите първи попадения за Италия на ниво мъже, докато Серджо Пелисиер реализира невероятно попадение от воле при своя дебют.

„Наистина съм много щастлив, независимо от напрежението по време на мача”, сподели Липи, който разкри, че повод за това са му дали играчите от Сиена, Катания, Дженоа, Киево, както и останалите, които са играли отлично срещу Северна Ирландия.

„Топ-клубовете са пълни с чужденци, но останалите също играят добър футбол. Пелисиер е чудесен играч, както и Маскара и, разбира се, Роси. ”

Наставникът на Италия не спести добри думи и за Давиде Сантон и подкрепи Дженаро Гатузо, който според наставника се нуждае от повече игра, за да възвърне формата си и отново да стане „гладиатор”, както го нарече Липи.