Борещите се за челните места в Италия тимове на Наполи, Рома и Ювентус допуснаха сериозни издънки в мачовете си от 23-ия кръг в Серия А.

Наполи допусна изненадваща загуба като гост на Киево с 0:2. Победата за домакините донесоха Давиде Москардели в 20-та минута и Дженаро Сардо в 50-та.

Рома пък изпусна възможността да изравни по точки третия във временното класиране Лацио. „Вълците” хиксираха като домакин на Бреша. Марко Бориело даде преднината за столичани в 58-та минута, но Ердер изравни в 69-та минута за 1:1 на „Олимпико”.

Ювентус пък отнесе гнева на Палермо и загуби с 2:1. През уикенда Палермо бе близо до сензация срещу Интер, но за малко изпусна да успеха. Сега обаче „старата госпожа” стана жертва на тима от Сицилия. В 7-та минута Фабрицио Миколи откри за 1:0 в полза на домакините, а в 20-та Джулио Миличао удвои за 2:0. Единственото попадение за торинци бе дело на Клаудио Маркисио в 36-та минута.

Българският нападател на Парма Валери Божинов влезе в игра за своя тим в 61-та минута при домакинската загубата с 0:1 от Лече. Божинов замени Рафаеле Паладино. Новото попълнение на пармалатите Амаури започна като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути, но не успя да се разпише в дебюта си. Единственият гол дойде в 90-та минута, когато Шевантон с глава вкара за 1:0.

Във временното класиране Милан продължава да води с 48 точки, вече на пет пред 2-ия Наполи. 3-ти е Лацио с 41, а на 4-та позиция е Рома с 39. Ювентус е 8-ми с 35 точки.

Други резултати:

От вторник:

Милан – Лацио 0:0

Чезена – Катания 1:1

Фиорентина – Дженоа 1:0

Сампдория – Каляри 0:1

Удинезе – Болония 1:1

В четвъртък:

Бари - Интер