Лидерите в Серия А на Италия не записаха победа в предпоследния 37-ми кръг. Рома загуби с 2:3 при гостуването си на борещия се за спасение Каляри. За „вълците” двата гола отбеляза Франческо Тоти в 29-та минута от дузпа и 85-та. Суасо в 12-та и Маркини в 40-та и 68-та донесоха победата за домакините. Лацио завърши 0:0 с Парма, а шампионът Интер завърши 1:1 като гост на Аталанта. Пинто откри за отбора от Бергамо в 10-та минута, но Фиго в 48-та изравни от дузпа.

Торино и Ливорно завършиха 0:0, а Киево се отдалечи от опасната зона, след като измъкна 1:0 вкъщи срещу вече изпадналия Асколи. Победният гол вкара Марколини в 43-та минута. Сампдория също се наложи с минималното 1:0 над Катаня. Единственото попадение отбеляза Дзенони в 65-та минута. Гостите завършиха двубоя с човек по-малко, след като Силвестри бе изгонен в 90-та минута.

Емполи и Реджина направиха зрелищно реми, което завърши 3:3 и може да коства оставането на тима от Реджо ди Калабрия в елита на Италия. Домакините поведоха с гол на Вануки в 9-та минута. Моро в 21-та и Саудати в 23-та направиха аванса на Емполи класически. През втората част последва обрат. Първо Виани намали в 52-та, а Аморузо в 56-та и 84-та от дузпа донесе точката за гостите.

Палермо победи с 2:1 Сиена. За „розовите” точни бяха Корини в 25-та и Карачоло в 45-та минута. Почетното попадение за гостите реализира Макароне в 90-та минута.