Изключителен отзвук в Италия е предизвикало интервюто на модела Лаура Еспосто, дадено преди няколко дни за британския таблоид “Сън”. Красавицата е сочена за лицето на италианския футбол във Великобритания. 29-годишната брюнетка е водеща в една от най-страстните фенки на Милан. Тя е водеща на италианската програма Five, а от няколко години прави и репортажи от “Сан Сиро”, като често взима участие и в “Juke Box” по SKY Italia. От 2007 година красавицата е съводеща на предаването “Италиански футбол” по Channel 5, заедно с Марк Чапмън.

Лаура Еспосто с удоволствие разкри как е добила славата на „лице на местния футбол”: „Просто се случи. Вече работех като модел, когато веднъж срещнах човек, който се оказа собственик на телевизионния канал на Милан. Той каза, че търси не просто журналистка, а лице на канала и ми предложи да опитам. Тогава си казах: “Защо пък не?”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Красавицата разкри, че е била фен на Милан още преди да започне работа като спортен журналист, което й е било от голяма полза. Лаура разкри още, че е работила и в Лос Анжелис, където е представяла нови изпълнители, но не й е харесало там, защото животът е бил твърде труден.

„Когато за първи път стъпих на стадиона, беше голям шок за мен, защото трябваше да взема интервю от Карло Анчелоти и Паоло Малдини след една от тренировките. По-лесно ми е да работя с феновете, отколкото със самите футболисти”, каза още Лаура и добави, че много тежко е преживяла отпадането на „росонерите” на осминафиналите на Шампионската лига от Арсенал. Сега тя смята, че фаворит за титлата е Манчестър Юнайтед, въпреки че таи надежди и за Рома.

В края на интервюто Лаура Еспосто заяви философски: „Футболът е международен език, който е разбираем за много хора.”