Спортният директор на Пари Сен Жермен Леонардо реши да внесе повече яснота по повод слуховете, че Наполи и Ювентус водят жестока битка за подписа на Марко Верати. Бразилецът заяви, че единственият реален интерес от италиански клуб е дошъл от Рома.

19-годишният плеймейкър вкара своя първи гол за мъжкия национален отбор на Италия в сряда, като спаси „скуадра адзура“ от поражение срещу Холандия. Това допълнително увеличи спекулациите по негов адрес, въпреки че халфът позагуби титулярното си място в ПСЖ след идването на Лукас Моура.

„Знам, че в Италия доста се говори за него, защото той е много силен полузащитник, който няма нито един мач в Серия А“, заяви по този повод Леонардо. „За него е нормално да иска да промени това, но в същото време шансът да си тръгне е нулев.“

„Не съм получавал никакви оферти, още по-малко пък да съм водил преговори. Единственият клуб, който го поиска, бе Рома. Те отправиха предложение да го вземат под наем, но идеята бързо пропадна, защото ние нямаме никакво намерение да се разделяме с него“, завърши босът в ПСЖ.