Нападателят на Милан Роналдо ще се възстановява от травмата си от осем до десет месеца, но лекарите изразиха оптимизъм, че бразилецът ще се възстанови напълно и няма да се наложи Феномена да прекрати кариерата си.

Бившият футболист на годината бе изнесен на носилка само три минути, след като се появи на терена в двубоя на Милан срещу Ливорно снощи. След единоборство в наказателното поле бразилският нападател се строполи на земята като по-късно стана ясно, че футболистът е скъсъл сухожилие на лявото коляно.

Роналдо ще претърпи операция в Париж, като хирургическата интервенция ще бъде извършена от същите специалисти, които лекуваха футболиста, когато той получи подобна травма преди осем години.

Лекарят на Интер в периода от 1995 до 2000 година Пиетро Волпи вярва, че Роналдо може да се възстанови напълно. „Контузията му е много сериозна, но той може да се възстанови. В последно време технологиите напреднаха много”, коментра Волпи.

„Пълното му възстановяване ще отнеме между осем и десет месеца, но не мога да бъда толкова песемистично настроен относно бъдещето на Роналдо. Истинският проблем е, че в момента Роналдо е по-стар с осем години и това прави нещата по-трудни”, каза още специалистът.