Централният бранител Леандро Кастан получи „зелена светлина“ от докторите отново да играе за Рома, след като претърпя мозъчна операция в хода на отминалия сезон.

През декември бразилският национал легна на хирургечската маса, за да бъде отстранен тумор в мозъка му. Доброкачественото образувание бе забелязано, след като играчът се оплакал на медицинския щаб в клуба от замаяност.

Възстановяването на Касатн след интервенцията протече гладко и той поднови тренировки към края на кампанията. Сега вече е сигурно, че 28-годишният защитник ще може да направи пълноценно завръщане на терена през идната кампания.

„Това е един от най-щастливите дни в живота ми: дадоха ми разрешение да игра“, сподели радостният южноамериканец пред римско радио. „Искам да кажа голямо благодаря на всички, които ми предложиха подкрепата си в този период. Сега трябва да сведа глава и да работя всеки ден, за да мога да намеря най-добрата си форма.“

„Нямам търпение да се върна след 8 месеца встрани от футбола. Ще си взема 4 дни почивка, но само защото моята дъщеря трябва да се роди през следващата седмица. После пак започвам тренировки. Искам да се подготвя заедно с другите момчета, така че когато се върна, да бъда на 100 процента здрав“, добави Кастан.