Наставникът на Торино Валтер Мадзари е получил нареждане от клубните лекари да направи пълна почивка. По тази причина приетият в петък по спешност в болница специалист няма да води тима си в утрешния шампионатен мач срещу Каляри.

В края на работната седмица Мадзари почувствал неразположение след тренировъчната сесия на „биковете” и бе приет в една от местните болници за прегледи. Макар че 57-годишният треньор бързо преодолял проблемите си, медицинският щаб в клуба все още е достатъчно притеснен за неговото здравословно състояние. Затова в следващите дни Мадзари ще се подложи на още изследвания, а докато резултатите от тях не излязат, той ще остане встрани от работния процес. Така неговият асистент Николо Фрусталпи ще изземе функциите му за понеделнишкия двубой с Каляри.

В нареждането на лекарите има много смисъл, защото това далеч не е първия път, когато здравето на Мадзари страда заради огромното количество стрес в неговата професия. През ноември 2012 година той имаше подобни проблеми, когато беше начело на Наполи. Тогава той прекара една нощ в болница и се подложи на ангиопластика – операция, която чрез стент разширява блокиран кръвоносен съд.

Преди това – през октомври 2010 – Мадзари пропусна пресконференция след мач (при победата на Наполи над Рома), като причината тогава беше рязък спад в кръвното налягане.