Сръбската легенда Синиша Михайлович почина в петък на 53-годишна възраст. Той загуби битката с левкемията. Лекуващият му лекар Франческа Бонифачи сподели, че сърбинът е трябвало да се изправи срещу най-коварната болест. 

Медикът работи в Болоня, в един от най-добрите центрове за лечение на онкоболни. 

„Синиша даде кураж на други пациенти с неговата диагноза. Той е човек с дълбоки ценности. Не харесваше само футбол, но също и своето семейство, което го подкрепяше безспирно. Бях с него до самия край. Беше перфектният пациент с голям характер. Изцяло се беше доверил на лекарите. Бори се с ужасна болест, една от най-агресивните, които съм виждала. Даде ни страхотен урок и кураж. Кураж да не се страхуваме да се изправим срещу нещо непознато и да се борим без страх и болка“, сподели Бонифачи.

„Не само, че загубих пациент, но загубих и приятел. Въпреки всичко – най-лошата е болест е тази, с която се бориш сам. Неговата болест беше ужасна, не се влияеше от никакво лечение. Той беше заобиколен от любов и никога не се почувства сам“, добави лекуващият лекар на сръбската легенда.